Pages

Friday 4 September 2015

SIAPAKAH MAKCIK???....- siri 2

MAKCIK pensyarah…..lulusan ipta dalam negara, mengajar madah ada kaitan dengan bidang agama di KUIN sekarang…..kemudian kerana kepandaian dan kemahiran MAKCIK yang sangat melampau yang MAKCIK ada…MAKCIK dilantik jadi ala-ala penasihat undang-undang…direhatkan mengajar sementara sahaja….tapi itu cerita lama…….(barang lama jangan dikenang..kalau di kenang rosak undang-undang…ehh..betul ke peribahasa ni)….dengan pemerintahan lama…bila pemerintahan baru…ingatkan MAKCIK nak pencen ke…direhatkan ke…sebab dulu-dulu MAKCIK dengan ketua lama undang-undang dan prosedur ubah sana ubah sini….tapi KUIN la ni sama sahaja…..ku sangka panas sehingga ke petang rupanya ribut yang melanda…..

Mana ada orang lain layak jadi LA, makcik lah paling layak! Kah kah kah terdesak sungguh kuin asyik nampak makcik aje…ini peluang MAKCIK…sekarang MAKCIK masih terlibat juga dengan undang-undang walau MAKCIK tak buat CHAMBERING(lesen penuh LAWYER)….jadi penasihat....jadi penyiasat, lesen PI tak ada lah….tak tau lah……dulu masa masih CIK dilantik…sekarang dah MAKCIK tapi dilantik lagi……mesti larrrr berELAUN RM5xx lagik! Duit tambah takkan nak tolak kot…lepas juga lah MAKCIK topup bayar bulan BANGLO baru MAKCIK di kuala ketil ni. Apa? Jelesss kerrr???...apa yang dinasihatkan mengenai undang-undang MAKCIK ikut je kehendak rektor….mungkin MAKCIK perbetulkan apa yang tak betul kot…mungkin prosedur-prosedur yang tak betul tu dibetulkan supaya KUIN akan mengalami proses jadi lebih elok yang berterusan ikut nafsu rektor…mungkin juga MAKCIK sedang menggubal beberapa undang-undang KUIN supaya prosedur-prosedur sediada diberi nafas baru, idea baru,  supaya ‘jadi elok’ ikut nafsu rektor yang berterusan dan berpanjangan berleluasa di bumi indah Kampus Kuala Ketil……entah lah, MAKCIK pon tak sedar apa MAKCIK buat ni! MAKCIK dipengaruhi minda separuh sedar macam kena pukau…bagus MAKCIK kan?…warga KUIN patut memberi kredit kepada MAKCIK atas jasa-jasa MAKCIK…..bravo…..bravo..KRONOLOGI MAKCIK:
Ø  Mula mintak kerja KUIN sekitar 2008, senyum-senyum dengan semua kakitangan, masih cik.
Ø  Dilantik oleh Jamil jadi spy macai kutip info sokongan staf ala-ala JASA.
Ø  Usahasama dengan Jamil ubah perlembagaan KUIN, dilantik penasihat undang-undang jamil dan kuin.
Ø  Bekerjasama dengan jamil lantik Karpal Singh ketika itu sebagai peguam KUIN lawan 5 pelajar KUIN di mahkamah. Keputusan mahkamah kuin kalah.
Ø    Kalah sebab CIK gagal beri nasihat undang-undang kuin nak guna AUKU(ipta) atau AKTA 555(ipts), CIK keliru! Lagi pun CIK takda BAR CHAMBER…
Ø   2012 tukar status dari CIK jadi MAKCIK, belum insaf!
Ø  Hingga kini dilantik PUU(penasihat undang undang) kuin oleh rektor sekarang sebab ada pengalaman senang ubah perlembagaan kuin sampai LINGKUP kuin serta tambah kuasa rektor, TANPA kelulusan di peringkat kerajaan.

#takdapatPUastrodapatPUUkuinponjadilah