Pages

Wednesday 26 December 2012

INSURAN SYARIKAT BARU : STAF KUIN BAYAR, STAF HOLDING PERCUMA


Azizan akan mempengerusikan mesyurat lembaga pengarah insaniah holding yang jadi ahli - azizan, jamil, ramli mayat.  Mesyuarat ini bertujuan meluluskan kertas cadangan memberi insurans percuma kepada semua kakitangan Insaniah Holding.  Jamil dah suruh  staf holding siapkan kertas.

Sedangkan staf KUIN perlu membayar separuh dan separuh lagi ditanggung oleh KUIN untuk perlindungan insurans. Jelas Jamil memang jaga tembolok kroninya .

Persoalannya kenapa kakitangan Insaniah Holding nak bagi free sedang mereka merompak wang peruntukan milik KUIN dan mereka tak pandai berniaga sampai rugi dan mencemarkan nama KUIN? 

Dah la jamil potong gaji staf kuin tapi tak bayar ke bank, kwsp, tabung haji dan lain-lain kerana wang KUIN tak cukup semata-mata kerana dok jaga kerabat kroni Jamil dalam Insaniah Holding dan guna untuk bayar gaji staf holding, Lepas tu saja nak bagi kakitangan KUIN marah ,  bagi insuran free pulak kat Holding, hang nak ambil duit mana jamil  oooii.

Mungkin sebab itulah kot yang nak tukar sayarikat insuran daripada Takaful ETIQA kepada KSDC (Syarikart Insuran yang baru) .