Friday, 16 May 2014

BLOG MERAH MUNCUL SEMULA

potong gaji tanpa kebenaran atau dengan paksa ?
Setelah sekian lama blog merah Gerakan Bersih KUIN (GBK)  berdiam diri kerana memberi peluang yang selluas-luasnya kepada pihak Pentadbiran baru KUIN mengendalikan isu-isu KUIN. Walaupun ada beberapa isu yang ramai staf kurang senang tapi bagi pihak GBK tak mengapalah biar sama-sama mengalah namun dalam sebulan ini berlaku isu yang tidak langsung menyenangkan kakitangan KUIN kerana beberapa kakitangan akan dibuat pemotongan daripada gaji staff tanpa mendapat persetujuan sehingga ada mencecah lebih dari 2 K atau 3 K sebulan.

Kalau isu lain kami boleh sabar, isu gaji , kami akan mulakan kembali GBK habis habisan, KERANA GAJI ADALAH HAK KAKITANGAN.... STAFF IS THE BOSS

Namun sebagai permulaan kami mengharap pihak Rektor dapat mengenal pasti puncanya yang menyebabkan isu gaji meletup bimbang takut-takut ia adalah silent protest orang tertentu terhadap pentadbiran baru KUIN.

JAZAN kami lawan pun sebab gaji yang tak tunai hak kepada kami ? Lupakah anda ?

Jika ia memang keputusan KUIN dan direstui oleh orang atasan maka kami baru akan berbincang untuk bertindak, tapi kami masih mengharapkan pihak Rektor dapat mnggunakan kuasa dan janjinya untuk menyelesaikan masalah staf dan KUIN secara baik bukan dengan apa yang dah jadi kepada sebahagian kakitangan KUIN baru- baru ni.