Friday, 23 May 2014

PENTADBIRAN KUIN ZALIM : POTONG GAJI STAF TANPA KEBENARAN

      Setelah menunggu saat gaji bulan Mei di bayar, kini sah sebagai permulaan beberapa orang staf telah dipotong gaji tanpa kebenaran, ini bermaksud perang dengan blog merah telah bermula. 
    
     Tiada kompromi dengan hal kebajikan staf yang diabaikan, biar siapa pun mereka yang teraniaya. Bahkan jika ahli GBK berkompromi dengan penzalim-penzalim yang bertopengkan super hero KUIN mereka juga di kalangan orang zalim. Kita kena tolong orang yang kena zalim dan perang habis-habisan 

Al kisah ramai staf dapat surat mengenai pendahuluan diri yang belum diselesaikan pada awal april 2014. Dalam surat tersebut mengatakan perlu memberikan pelarasan sebelum 30hb april 2014.

Pada awal mei 2014 jumlah staf yang membuat pendahuluan diri rm5000 ke atas adalah  6 orang staf telah dapat surat pemberitahuan pemotongan gaji  hj besar, sayuti, sajiah, hasliza, ustazah azlina dan roshidi dengan jumlah amaun yang berbeza.
Pemotongan akan dibuat bermula bulan mei bagi jumlah ini potongan adalah sebanyak enam kali bermula bulan mei.
Salah seorang dari mereka telah menggunakan wang pendahuluan diri atas urusan  ke Jeddah pasal event kuin. Lebih kurang 40,000 lbh 

Ada seorang lagi membuat pendahuluan KUIN atas urusan KUIN ke Bangkok berjumlah 30,000 

Ada seorang lagi pulak tu  atas perbelanjaan yang berlaku dalam event Life 1 KUIN di LAngkawi  di awana porto malai langkawi berjumlam rm10,000, 

Seorang lagi pulak buat pendahuluan diri untuk tujuan promosi KUIN di Brunei sebanyak rm5,000  dan rm34,180 untuk minggu siraturahim KUIN  2009.  tu pun nama orang lain cuma dah masuk akaun seorang ni, so seorang ni lahhh kena tanggung.

Ada seorang lagi buat pendahuluan KUIN mengenai urusan KUIN dengan  jabatan pasport.

Orang-orang di atas telah dipotong gaji mereka mulai Mei  2014 ini. kerana kononnya tak buat pelarasan diri. dan ada ramai orang lagi  akan kena potang mulai bulan - bulan hadapan.

Mari saya nak ajar cara pentadbiran KUIN berfikir ala panda cina.......

1. Mereka semua buat pendahuluan diri wang untuk kegunaan dan kepentingan KUIN bukan untuk kepentingan diri sendiri seperti beli kereta baru, ubah suai rumah dan lain-lain lagi...so adakah wajar mereka dihukum zalim begitu, panda cina pun boleh berfikir.... kenapa Universiti yang ramai profesor dan pentadbiran yang diimport tak boleh pikiaqqqq.

2. KUIN kena sedar antara sistem dan manusia .... nak urus manusia atau betoi bendul dengan sistem ? Kalau nak ikut sistem betul-betul .... kalau kereta parking tak masuk kotak samanlahhhh... kalau tak berstiker  samanlahhhhhh....
 
3.  Takkan gaji tinggi dan pentadbiran import tak boleh fikir cara selesai masalah KUIN dengan berhemah dengan berperi kemanusaiaan... sepatutnya gaji tinggi dan pentadbiran import kena lebih matang berkualiti bukan berotak mati.

Mari kawan-kawan kita mula step pertama semua jangan :

1. Jangan lagi buat pendahuluan diri untuk kegunaan KUIN kerana risiko anda yang tanggung untuk diaudit oleh orang tertentu.

2. Mari tiap -tiap malam bangun awal jam 5 terutama bulan rejab dan Syaaban serta ramadhan untuk solat hajat kepada orang zalim yang menzalimi staf KUIN macam kita buat dulu.

3. Jangan bagi muka dengan orang zalim... apa yang kita boleh buat.. kita buat , tak perlu habaq kat orang , yang penting staff di pelihara kebajikan... 

4. Kita berusaha dengan apa cara sekali pun untuk lenyapkan kumpulan penzalim di KUIN .

'DOA ORANG YANG DIZALIMI MAKBUL'