Tuesday, 11 August 2015

SISTEM PENDAFTARAN SUBJEK YANG SERING BERMASALAH



Hai hai hai….Wak sudah kembali!!! Iye lah, Wak Kempis nih! Selamat hari raya buat semua warga KUIN. Dan selamat kembali bertugas. Kerja lah secara ikhlas. Minta lah penghargaan dari Allah bukan dari manusia. Tidak perlu mewar-warkan apa yang kita buat kepada sesama manusia..yang penting Allah mengetahuinya. Wak nak ucap selamat datang kepada pelajar-pelajar baru KUIN. Semoga anda dapat belajar dengan baik di KUIN dan menerima KUIN seadanya…….semester baru telah bermula pada 28 Jun 2015. Alhamdulillah. Wak nak tanyer lahhh…Adakah wujud  penambahbaikan semester ini dengan semester-semester sebelumnya? Wak kenal ramai students students KUIN ni…..Students boleh register subjek tak…..boleh mula start kelas tak ikut jadual…..jadual waktu diedarkan kepada kuliah awal tak….students ada ke first day start semester baru …jadual waktu clash tak…? Banyak nyer persoalan wak nak tahu ni….ada ramai kawan wak tengah mengajar…….tok…tok..tok…pintu diketuk……ehh…waktu ni kelas saya…..alamak…..CLASH……macam mana susun jadual ni…dari jabatan mana yer yang buat jadual ni…..hal ehwal akademik ke….kuliah ke….dekan ke….pengarah ke….tak tau nak jawab lah….kesian RIBUAN students dan pengajar yang Wak kenal….kesian kesian kesian. SEMUA tu KAWAN KAWAN wak tuh!!! Minum teh tarik semeja, tak kira siang, petang ke atau malam, janji teh tarik



sistem boleh akses tak….ooo..mungkin ni masalah internet sedunia…so tak boleh akses….nak buat macam mana internet sejagat tak leh akses..apa tah lagi di KUIN…students masuk kelas tapi boleh register dalam sistem tak….ada lagi persoalan……siapa yang boleh jawab semua persoalan ni…siapa yang kena bertanggungjawab ni….dekan ke…pensyarah ke..atau students kena REDHO jers  sebab siapa suruh masuk KUIN kan kan kan....JOM MASUK KUIN…….Wak tak boleh redho je tanpa usaha