Sunday, 11 November 2012

3 KETAM BRAIN WASH DI BERIS SIK

Beris lake Resor tempat kakitangan dibrainwash oleh 3 ketam
Semasa Kursus Pengukuhan Pasukan di D’Puncak Beris Lake Resort & Restaurant pada 1 dan 2 November 2012, Wan Kuali-T telah mengeluarkan fatwa bahawa makan pagi semasa waktu kerja adalah HARAM. 

Adakah fatwa ini hanya untuk staf bawahan saja?  Macamana dengan pengurusan tertinggi yang makan sambil mesyuarat, banyak sembang dari fokus kepada mesyuarat?  Macamana pula Aji dok balik p KL hari Khamis pastu mai ofis pagi Ahad dah lebih pukul 8 pagi baru sampai, pastu dok guna Waja KBV 300 hantar dan ambil d airport,  Aji balik KL sebab bini ada di sana, bukan urusan rasmi pejabat pun, pasai apa guna harta benda pejabat? 

Mana lebih haram Aji, makan pagi waktu pejabat guna duit gaji sendiri atau mesyuarat sambil sembang sambil makan guna duit pejabat dan balik KL pastu mai ke ofis pagi Ahad sedangkan hari kerja di KUIN Ahad sampai Khamis.

Nak bagitau Aji la, kualiti sesebuah IPT tu adalah P&P sebab itulah core busines nye Aji oi, kalau takat Aji dok kalut pasai FM & MPK tak de pekdahnya.  Aji lagi berdosa sebab dok banyak mohong pasai kualiti sedangkan Aji langsung taktau apa-apa pun pasai kualiti.  Aji dok makan gaji buta saja atas idea, buah fikiran dan hasil usaha orang lain.


Semasa program yang sama, Ramli Mayat kata kerja kena ikhlas dan jangan buruk sangka kat holding, nak tanya la, Ramli ikhlas ke kerja di KUIN sampai minta gaji RM35K? Bini Ramli, Azni yang jadi felo di medic
yang Jamil bayar elaun RM12K tapi claim tambahan lagi RM4K tu ikhlas ke?  Ramli ikhlas ke bila beli mayat sampai 10 mayat? sedangkan IPT lain hanya guna 1 mayat saja kerana lebih memerlukan robot yang lebih tahan dari mayat?  sehingga kini pelajar medic baru ada 26 orang tapi kenapa kebanyakan peralatan medic yang Ramli beli untuk 100 pelajar?  adakah Ramli mahu  nanti mayat-mayat itu akan ditanam bersama Ramli mayat .

Semasa program ni juga Bapak Azharudin Indon kata jangan percaya blog merah tu (Berita Kuin), semuanya tipu saja, so tipu la Ramzul dapat pointer 3.8 untuk master al-Quran dia, tipu la jamil tak bayar 13%, tipu la holding tak buat untung, tipu la potongan tak dibayar kepada bank, kwsp, tabung haji, tipu la KUIN kena sama dengan Shake, tipu la 7 graduan Tahfiz tak dapat iktiraf MQA, tipu la dokumen MQA lepas konvo baru hantar ke MQA, lagi tipu bapak dah dapat kad pengenalan biru,

Ni la 3 ekoq ketam yang Jamil hantar, sendiri pun jalan tak betoi dok nasihat orang lain, alahai Ketam - ketam Jamil Palsu.